Teknolojik araç gereçleri güvenli bir şekilde kullanmak için neler yapmak gerekir

Teknolojik araç gereçleri güvenli bir şekilde kullanmak için neler yapmak gerekir
Teknolojik araç gereçleri güvenli bir şekilde kullanmak için neler yapmak gerekir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evlerde ve okullarda kullanılan tüm teknolojik araç gereçler dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Elektronik araçlar prizde ve güneş altında uzun süre bırakılmamalı, dolduğu gibi hemen çekilmelidir. Aksi durumda çok ısınacağı ve patlayabileceği unutulmamalıdır.

Teknolojik bir araç gereci kullanmaya başlamadan önce kullanma kılavuzunu okumalıyız. Kullanma özelliklerini bilmek, bizi birçok tehlikeye karşı korur. Elektrikli aletleri çalıştırmadan önce okulda öğrendiklerimizi unutmamalıyız.

Evlerde ve okullarda en çok kullanılan teknolojik araçların başında bilgisayar gelir. Bilgisayarların dizüstü ve kasa bilgisayar olmak üzere iki çeşidi bulunur. Her ikisi de elektrikle çalışır.Şarj olmalarını sağlayan kablosu fişe takılarak çalıştırılır. Saatlerce aralıksız çalışan bilgisayarlar ısınabilir. Böyle olduğu zaman yarım saat ya da bir saat kadar bilgisayarlar kapatılıp dinlendirilmelidir. Gece yatmadan önce fişinin takılı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer takılıysa güvenlik için çıkarılmalıdır.

0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.