Temel Yeterlilik Testi nedir

Temel Yeterlilik Testi nedir
Yeni Sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani kısa hali ile YKS. Bu sınavın ilk oturumunda ise Temel Yeterlilik Testi isimli bir sınav ile karşılaşıyoruz. Öğrenciler şimdiden TYT nedir, TYT hangi konular soru çıkacak gibi soruları araştırır oldu.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) Nedir?

Temel Yeterlilik Sınavı yani kısa ismi ile TYT artık yeni dönemde üniversite sınavlarına girecek arkadaşlar için hazırlanmış 1.oturum sınavıdır. Bu sınavda sadece Temel Matematik ve Temel Türkçe derslerinden sorular sorulacak ve her ikisi aynı şekilde etki edecek.

40 Temel Matematik sorusu ve 40 Temel Türkçe sorusu sorulacak.
Bu derslerin ağırlıkları ise %50 Temel Matematik ve %50 Temel Türkçe şeklinde olacak.
TYT sınavının genel olarak etkisi ise %40 olarak belirlenmiştir.

TYT Sınavında Hangi Konular Çıkacak?

Temel Yeterlilik Testi’nde ise konu olarak karşımıza YGS konuları çıkıyor. Yani eski sistemde ki YGS Matematik ve YGS Türkçe konuları bu sınav içinde geçerli olacak.

TYT Baraj Puanları kaç?

150’den yüksek alırsanız Önlisans yani 2 yıllık fakültelerine girebiliyorsunuz.
180’den yüksek alırsanız Lisans yani 4 yıllık fakültelere girebiliyorsunuz.
200’den yüksek alırsanız bu puanı seneye kullanabiliyorsanız. Nedir bu seneye kullanmak diyorsanız yani seneye sınava girmek istiyorsanız bu puanı kullanabiliyor ve bir daha TYT sınavına girmenize gerek kalmıyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.