TEOG Lise Nakil sonuçları ne zaman açıklanır ? (Lise kayıtları başladı mı?)

TEOG Lise Nakil sonuçları ne zaman açıklanır ? (Lise kayıtları başladı mı?)
TEOG Lise Nakil sonuçları ne zaman açıklanır ? (Lise kayıtları başladı mı?) TEOG Lise Nakil İşlemleri boş kontenjalar hangileri?

TEOG Lise Nakil burada. TEOG Lise Nakil işlemleri açık kontenjanlar hangileri ? İşte TEOG Lise Nakil işlemleri ile ilgili detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan  TEOG Sınavı sonra TEOG sonuçlarını öğrenen öğrenciler bir ay öncesinde yaptıkları TEOG Tercih İşlemleriyle birlikte bekledikleri TEOG Tercih sonuçları açıklandı. MEB TEOG Lise Tercih sonuçlarını öğrenen öğrenciler istedikleri okulu kazanmasıyla birlikte velileriyle birlikte lise kayıt işlemlerine başladılar. Bir çok öğrenci lise kayıt işlemlerine başlerken bir kısım öğrenci o kadar şanslı değildi.

TEOG Tercih sonuçlarına göre istedikleri liseyi kazanamayan ve öğrenciler istemedikleri sonuçları alınca moralleri bozuldu. Gitmek istemedikleri okulu kazanan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılan açıklamayla Lise nakil işlemleri başladı. TEOG Lise nakil işlemleri, açık konjentan kalan liselere başvuru yaparak istemedikleri okulun dışında yapılan ikinci bir tercih gibi görülebilir.

TEOG Lise nakil işlemleri nasıl yapılacağı merak ediliyor ? Dün başlayan TEOG Lise nakil işlem başvurlarını yapabilmesi için Meb'ten açıklama yapıldı. TEOG Lise nakil başvuru işlemleri için meb.gov.tr'den yardım alabilirsiniz. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan TEOG Lise nakil işlemleri açıklması...

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG sınavıyla ilgili resmi sitesi olan. meb.gov.tr'den açıklama yaptı. İşte MEB'ten yapılan TEOG sınavıyla ilgili açıklama,

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilme tercihleri, 31 Temmuz-08 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınmış ve değerlendirme süreci başlatılmıştı. 
Bu kapsamdaki yerleştirme işlemleri, öğrencilerin yüzdelik dilimlerini gösterir şekilde yayımlanan Yerleştirmeye Esas Puanlarına (YEP) göre gerçekleştirilmiştir. Yerleştirmeye Esas Puana sahip 1 milyon 291 bin 851 8’inci sınıf öğrencisinden, 1 milyon 136 bin 546’sı tercih başvurusunda bulunmuştur. 
Tercihte bulunan öğrencilerimizden 1 milyon 57 bin 799’u okul kodlarına göre yaptıkları A grubu tercihlerine, 78 bin 447’si okul türlerine göre yaptıkları B grubu tercihlerine ve herhangi bir tercihte bulunmayan 134 bin 788 öğrenci ise, “2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu” esaslarına göre bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilmiştir. Yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014 tarihinde saat 15:00 itibariyle www.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yayınlanmaya başlayacaktır. 
Yerleştirme sonrası TEOG Lise nakil başvuruları 25 Ağustos 2014 tarihinde başlayıp haftalık periyotlarla 26 Eylül 2014 günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile ilgili kılavuz esaslarına göre, kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna yönelik “yerleştirme nakli” isteğinde bulunmaları hâlinde başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak TEOG Lise nakil işlemleri gerçekleştirilecektir. Resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumları arasındaki TEOG lise nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecektir. 
Kesin kayıt işlemi tamamlanan fakat bir özel ortaöğretim kurumuna TEOG lise nakil yaptırmak isteyen öğrencilerimizin velileri, ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan TEOG lise nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecektir. 
Resmi okullar arasındaki “yerleştirme TEOG lise nakil işlemleri” ise veli tarafından öğrencisinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine şahsen başvuru ile değerlendirmeye alınacaktır. 
“Yerleştirme TEOG lise nakil işlemlerine” ilişkin ilk başvurular 25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınacak ve 29 Ağustos 2014 günü saat 19:00’da sonuçlar ilan edilecektir. 
“Yerleştirme TEOG lise nakil işlemleri”, haftalık yapılacak olup, öğrencilerimiz her bir TEOG lise nakil talebinde sadece tek okul tercihinde bulunacaktır. 
Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik TEOG nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacaktır. Yerleştirme TEOG nakil döneminde, başka bir resmî/özel okula TEOG nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacaktır. Söz konusu işlemler sonucu nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden ilan edilecektir.  
26 Eylül 2014 tarihinden sonra yapılacak TEOG nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında TEOG nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecektir. 
Yerleştirme, TEOG nakil kontenjanları, yerleştirme TEOG nakil işlemleri ve ilgili bütün duyurular, Bakanlığımızın e-okul.meb.gov.tr adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır. 
Tüm öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.