TEOG lise tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2015 - Son Haber

TEOG lise tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2015 - Son Haber
Lise adayı öğrenciler diye merakla bekliyor. Okul seçimleri sona erdi.

MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu yıl lise tercihi yapacak öğrenciler ve velileri için "e-okul.meb.gov.tr" adresinden tercih robotuna erişim mümkün olacak. Lise TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2015

Tercih robotunda okul türleri, il, ilçe ve yüzdelik dilimlere göre listeleme yapılabilecek. Ayrıca bilgilendirme amaçlı olarak da yüzdelik dilimin daha altında ve üstündeki değerlerle de tercih listeleri oluşturulabilecek.

Öğrenciler, tercih listesinde okulların yüzdelik dilimleri, türü, öğretim şekli, kontenjanı, yabancı dil ve pansiyon durumu gibi detaylı bilgileri de inceleyebilecek.

Bilinçli tercih yapılması için yönlendirme amacıyla hazırlanan robotun, öğrenciler için bağlayıcılığı bulunmuyor.

Öte yandan, öğrenci ve velilere danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla 81 ilde kurulacak tercih danışmanlığı komisyonlarındaki rehber öğretmenler, e-okuldaki tercih robotlarından yararlanacak.

"web sitelerindeki tercih robotlarına itibar edilmesin"

Bakanlık yetkilileri, öğrencinin kimlik, adres ve iletişim bilgilerinin istendiği çeşitli web sitelerindeki tercih robotlarına itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Bu sitelerin istismara açık olduğuna işaret eden yetkililer, buraya verilen bilgilerin çocukların aleyhine durumlar oluşturabileceğini kaydetti 

TEOG tercih takvimi

Tercih ve yerleştirme sürecine ilişkin takvime göre, tercihlere esas kontenjan tabloları ile 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) yarın ilan edilecek. TEOG kapsamında yapılan merkezi sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz´da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve sporliselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz´da yapılacak. 

TEOG Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos´ta ilan edilecek

Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz´da tercihleri alınacak.
Yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak.

Ayrıca, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.

NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?


Yerleştirmeye esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek.

Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.

Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.

Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.