TEOG Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Puanlar Nasıl Hesaplanacak?

TEOG Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Puanlar Nasıl Hesaplanacak?
MEB TEOG sınav sonuçlarının Haziran ayında e-okul.meb.gov.tr'den açıklanacağını duyurdu.

Bugün başlayan TEOG ikinci dönem sınav sonuçları Haziran ayında açıklanacak. TEOG sınav sonuçları Haziran ayında MEB e-okul.meb.gov.tr'den açıklanacak.

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan, 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının %30´u ile 8. sınıfta uygulanan merkezi ortak sınav puanlarının %70´inden oluşacaktır.

6 ve 7.sınıflarda bütün derslerin notları öğretmen tarafından verilecektir. 8.sınıfta, 6 temel dersten 3 yazılısı olanların 2.´si, 2 yazılısı olanların 1.´si merkezi yazılı olarak yapılacaktır.

Geri kalan derslerin yazılılarının tamamı öğretmen tarafından yapılacaktır. Başarı puanı hesaplanırken bütün derslere ait yazılıların ve performans değerlendirmelerinin ortalaması alınarak öğrencinin o derse ait başarı notu belirlenecektir.

6, 7 ve 8.sınıfların yılsonu başarı puanı 300 üzerinden merkezi ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ise bu ikisinin ortalaması alınarak 500 üzerinden hesaplanacaktır. 

TEOG'da 2.dönem Soruları Zor muydu ? ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.