Tohumların yeşil yapraklar oluşturuncaya kadar geçirdikleri gelişim dönem

Tohumların yeşil yapraklar oluşturuncaya kadar geçirdikleri gelişim dönem
Tohumların yeşil yapraklar oluşturuncaya kadar geçirdikleri gelişim döneme çimlenme denir.

Tohumun çimlenmeye başlaması için ortamda yeterli miktarda su (nem) bulunması gerekir. Su alan tohum şişer ve tohumun kabuğu çatlar. Embriyo büyümeye başlar. Uygun sıcaklık ve oksijen alınabilmesi de embriyonun gelişimine devam etmesini sağlar. Çimlenme sırasında bitkinin güneş ışığına ihtiyacı yoktur. Yeşil yaprakları oluşup bitki kendi besinini kendi üretmeye başladığı zaman güneş ışığına ihtiyaç duyar

Zigot, embriyo ve tohum süreçlerinin tamamlanması yeni bir yeşil yapraklı bireyin oluşması anlamına gelmektedir. Tohumların toprakla buluşması, sulanması, minerallerin harekete geçerek toprak yüzeyine çıkana kadarki faaliyetlerin gerçekleşmesi söz konusu olmaktadır.

Tohumların yeşil yapraklar oluşturuncaya kadar geçirdikleri gelişim dönemi çimlenme olarak bilinmektedir. Çimlenme olayının gerçekleşmesi için karanlık ortam ve su gereklidir. Toprak yüzeyi olaylarının gerçekleşmesi için de güneş ışınlarına ihtiyaç bulunmaktadır.

Burada karbondioksit ve oksijen elemen ve moleküllerinin belirleyici etkileri ortaya çıkmaktadır. Tohumların çimlenmesi gelişimin başlaması ev devam ederek yetişkin bitki türünün ortaya çıkması anlamına gelmektedir. Çimlenme çok önemlidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.