Tom Sawyer Kitabının Kısa Özeti (Mark Twain)

Tom Sawyer Kitabının Kısa Özeti (Mark Twain)
Tom Sawyer adlı kitap içeriği ve sürükleyici yapısı ile dünya klasikleri arasında yer almayı kazanmış bir kitaptır.

Özellikle temel eğitim düzeyinde olan öğrencilere sıklıkla önerilen bu kitap tüm dünya ülkelerinde en çok sevilen kitaplar arasında yer alıyor. Henüz Tom Sawyer adlı kitabı okumamış olanlarınız varsa sizlere ön bilgi olması adına Tom Sawyer kitap özeti hakkında bilgi vereceğiz. Ayrıca makalemizin devamında kitapta yer alan kahramanların kişisel özellikleri de bulunmaktadır.

Hikâyede Tom‘un aldığı cezanın üstesinden gelebilmek için hepimizi hayrete düşürecek akıl oyunlarını ve nihayetinde bunlardan nasıl kolay bir şekilde kurtulduğunu anlatıyor. Tom hikâyede kendi camiasında bir yiğit gibi yaşar. Bu durum da hikâyenin sürükleyici olmasını sağlamaktadır.

Tom, Missouri’ye bağlı St. Petersburg köyünde yaşam süren yaramaz çocuklardan bir tanesidir. Çekincesiz, tembel, delirtici seviyede meraklı olan bir okul çocuğu ve teyzesi Polly Teyze için tam bir ömür törpüsüdür. Bir gün Tom, Huck, Joe herkesten gizli saklı bir plan yapar ve adaya kaçar. Herkes onları yaşamını yitirdi sanıp ölü merasimi yapar fakat törende ortaya çıkınca ve bunun bir oyun olduğu anlaşılınca herkes onlara karşı tavır alır. Fakat Tom ve Huck bu işten de kasabada yaşayan Hanımefendi Douglas’ı öldürmek için plan yapan haydutları gün yüzüne çıkararak kurtulur. Akabinde haydut Kızılderili Joe’yu mahpusa atarlar. Ve onun definesinin yerini tek bilenler olarak Tom ve Huck defineyi mahalinden çıkarır varlıklı bir yaşam sürerler. Bu kitabı okurken kesinlikle keyif alacağınıza emin olabilirsiniz.

Tom Sawyer: Aşırı zeki olmasına rağmen haylazlıkları ile ön plana çıkan bir çocuktur.
Huckleberry Finn: Mahallenin sevilmeyen çocuğudur.
Polly Teyze: Mahallenin sinirli ama iyi kalpli yaşlı kadınıdır.
Joe: Korsan olmayı hayal eden içine kapanık bir çocuktur.

Tom Sawyer kitabı hakkında elbette daha fazla söylenmesi gereken şeyler var ancak kitap okuma şevkinizi kırmamak adına sizlere sadece merakınızın da artmasını sağlayacak bu bilgileri vermeyi yeterli görmüş bulunuyoruz.

365
364
205
36
36
36
364
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum