Toplumda bütün kişiler birbirlerine neden ihtiyaç duymaktadır

Toplumda bütün kişiler birbirlerine neden ihtiyaç duymaktadır
Toplumda bütün kişiler birbirlerine neden ihtiyaç duymaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumsal hayatta insanların belli bir rolü ve görevi vardır. İnsanlar yalnız başına yaşayamazlar. Toplumda insanlar bir arada yaşarlar. Çünkü insan tek başına hayatını devam ettiremez. Bir toplumda doktor, öğretmen, mühendis, bakkal, kasap, şoför vardır. Ve bu insanlar bir arada yaşayarak ihtiyaçlarını giderir, hayatlarını devam ettirirler.

Toplumda bütün kişiler biri birine ihtiyaç duyulmasının temel sebebi toplumda herkesin farklı yetileri ve farklı mesleklere ihtiyaç duyduğundan dolayı toplam içerisinde var olan çarkları devam etmesi ve insan topluluğunun hayatına en iyi şekilde daim ettirmesi için toplumda her türlü mesleğe ve her türlü kişiye ihtiyaç duyduğunu ifade edebiliriz.

Çünkü bir öğretmen ihtiyaçlarını almak için manava bakkala bankaya ve birçok alana giderek eksiklerini giderir kırtasiyede ihtiyaçlarını alır ve buna birçok örnek verebiliriz. Bu örnekten de anlaşılacağı gibi bir meslek grubunun birçok mesleği ihtiyaç duyması toplumda var olan çarkın ilerlemesi için toplumun bütün bireylerine ve bütün meslek gruplarını ihtiyaç duyduğunu ifade edebiliriz.

44
2
42
3
4
2
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.