Toprak içerisinde farklı maddeler var mı

Toprak içerisinde farklı maddeler var mı
Toprak içerisinde farklı maddeler var mı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toprak, canlılık faaliyetlerinin devam etmesi ve doğal denge ve döngülerin oluşması ve korunması için en temel madde olarak bilinmektedir. Toprak birçok madde ve mineralden meydana gelmektedir. Bu mineraller içinde  bazı metaller, ametaller, yarı metaller de bulunmaktadır.

Toprakta bulunan minerallerden başka olarak canlıların geriye kalan artıkları da bulunmaktadır. Canlılar öldükten sonra toprağa karışmaktadır. Bitkilerin yapraklarından, hayvanların artıklarına kadar hemen her şey toprağa karışmaktadır. Toprak ve su hayat döngüsünün oluşmasında çok önemli bir yerde bulunmaktadır. Bu nedenle toprak içinde farklı maddeler de bulunmaktadır. Toprak canlılık faaliyetlerinin devam etmesini sağlar ve döngülerin gerçekleşmesi için gereklidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.