Trafik Kurallarına Uyalım Metni Cevapları

Trafik Kurallarına Uyalım Metni Cevapları
3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık 4. Ünite Güvenli Hayat Sayfa 99, 100, 101 Trafik Kurallarına Uyalım Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık  Sayfa 99 Cevapları

Trafikte karşıdan karşıya nerelerden geçiyorsunuz? Neden?

Cevap: Işıklı trafik işaret cihazının olduğu yerlerden, yaya alt geçit ve üst geçitlerinin olduğu yerlerde karşıdan karşıya geçiyorum. 

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık  Sayfa 100 Cevapları

Trafik kurallarına uymak neden gereklidir? İki örnek veriniz.

Cevap: Trafik kurallarına uymak hem kendi hayatımızı hem de başkalarının hayatını korumaktır. Trafik kurallarına uymak bir vatandaşlık görevidir. Mesela yaya geçidinin olmadığı bir yerde karşıdan karşıya geçmeye çalışırsak kendi hayatımızı tehlikeye atarız. Örneğin bir araç kırmızı ışıkta karşıya geçerse hem kendi canını hem de karşıdakinin canını tehlikeye atmış olur. 

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık  Sayfa 101 Cevapları

Aşağıdaki cümleleri okuyup size uygun olanları “X” ile işaretleyiniz.

Cevap: Her zaman tüm kurallara uyarım 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.