Türkiye Selçuklu Devleti hükümdarı olsaydınız ticareti geliştirmek için ne gibi faaliyetlerde bulunurdunuz

Türkiye Selçuklu Devleti hükümdarı olsaydınız ticareti geliştirmek için ne gibi faaliyetlerde bulunurdunuz
Siz Türkiye Selçuklu Devleti hükümdarı olsaydınız ticareti geliştirmek için ne gibi faaliyetlerde bulunurdunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye Selçuklu Devleti, tarihin en güçlü devletlerinden biri olmuştur. Hükümdarlar, son ana kadar adil, samimi, dürüst, hoşgörülü, merhametli kişiler olmuşlardır. Toplumun ihtiyacı karşılamak için eğitim, sağlık, ticaret ve benzeri her alanda yatırımlar yapmışlardır.

Türkiye Selçuklu Devleti hükümdarı olsaydık, ticareti geliştirmek için hanlar, kervansaraylar yapıp bunların yollarını en stratejik ticaret yollarıyla birleştirirdik. Bununla beraber deniz ve tarım ticaretine önem vererek hayvancılık alanında da yatırım yapar sadece devletin kendi parasıyla ticaret yapmayı şart koşardık. Hizmet alanlarına eleman ihtiyacı kurulan okullardan karşılar, kalifiye devlet memurları yetiştirirdik.

  • Belli miktarın üzerinde ticaret yapanlara özel indirim yapardım
  • Ticaret kervanlarını devletin kervanları ile taşır, tüccarlar için taşıma masrafını azaltırdım
  • Kendi ülkelerinin paraları ile ticaret yapmalarını sağlardım
  • Ticarette deniz ulaşımını artırırdım
  • Ticaret yapmaya gelenlere özel hediyeler verirdim.

458
80
666
80
86
103
383
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.