Tuttuğun altın olsun deyiminin anlamı

Tuttuğun altın olsun deyiminin anlamı
Bu yazımızda sizlere Tuttuğun altın olsun deyiminin anlamı, açıklaması ve hikayesi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tuttuğun Altın Olsun Deyiminin Anlamı:

Şansın yaver gitsin, varlığa kavuşasın, zenginlik göresin, her dileğin gerçekleşsin.

Tuttuğun Altın Olsun Deyiminin Hikayesi:

Rivayete göre bu deyimin hikâyesi ta Frigya Kralı Midas’a yakıştırılan bir hikâyeye dayanıyormuş. Hani şu “Midas’ın kulakları, eşek kulakları!” diye anlatılan hikâyedeki Midas var­dır ya, işte onun ta kendisi. Kral Midas zenginlik peşinde koşan, hırslı mı hırslı, varsa yoksa para sayıklayan bir kral­mış. Parayı o kadar severmiş ki rüyalarında para sayıklar, dualarında bile para istermiş. Bir gün duaları kabul olmuş, bir sabah uyan­dığında elini tuttuğu her şey altm olmaya baş­lamış. Sevincinden deliye dönmüş. Kısa zamanda altın bir yatağı, altm duvarları, altın perdeleri, altm koltukları olmuş. Servetini artırmak için deli gibi her şeye dokunmaya baş­lamış.

Sonra çok yorulmuş. Kahvaltı masasına oturmuş. Karnmı doyurmak için neye elini atsa altma dönüyormuş. Onun yemek yemesine yardım etmeye çalı­şırken yanlışlıkla kızma da dokununca kızı da altma dönmüş. Böylece çok acı bir tecrübeyle paranm düşündüğü gibi mutluluk getirmedi­ğini anlamış.

İşte böyle, yaptığı iyiliğin daha fazlasını o kişinin de görmesi için yapılan bir dilek olarak kullanılır bu deyim.

Kaynak:Eğitim Sistem

110
200
125
25
90
20
30
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.