TYT, AYT ve YDT saat kaçta başlayacak

TYT, AYT ve YDT saat kaçta başlayacak
Üniversite sınavı kapsamında YKS için heyecan dorukta. Yüz binlerce öğrenci iyi bir üniversite hayali son çalışmalarını sürdürürken, sınava yönelik sorgulamalarını da ihmal etmiyor.

Geçtiğimiz hafta ÖSYMtarafından YKS sınav yerlerinin belli olması, adayların araştırmalarını da arttırdı. Bu doğrultuda, 'TYT, AYT ve YDT ne zaman, saat kaçta başlayacak ve kaç dakika sürecek?' sorusu arama motorları üzerinde öne çıkıyor. Zira, üniversite sınavı hakkında doğru ve güncel bilgilere ulaşmak büyük önem arz ediyor. Peki, YKS kapsamında TYT, AYT ve YDT saat kaçta başlayacak ve kaç dakika sürecek? ÖSYM'nin YKS sonuçlarını açıklama tarihi ile beraber detayları sizler için derledik.

2019 YKS KAPSAMINDA TYT, AYT VE YDT NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Haberimizin detaylarından Yükseköğretim Kurumları Sınavı kapsamında Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) hakkında bilgilere ulaşabilir, merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

İşte, ayrıntılar;

YKS NE ZAMAN?

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi : 15 Haziran 2019 (Cumartesi), 10.15, 135 dakika

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi : 16 Haziran 2019 (Pazar), 10.15, 180 dakika

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Tarihi, Sınav Saati ve Sınav Süresi : 16 Haziran 2019 (Pazar), 15.45, 120 dakika

YKS ÜNİVERSİTE SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin yayınladığı sınav takviminde yer alan bilgiye göre, 15-16 Haziran'da gerçekleştirilecek olan 2019 üniversite sınavının sonuçları 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden görüntülenebilecek.

SINAVDA HANGİ TESTLER YER ALACAK?

TYT'de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. YDT'de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır.

Yabancı dil oturumunda her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

YKS'DE BARAJ PUANI VAR MI?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.