Ugroiskola oyunu nasıl oynanır

Ugroiskola oyunu nasıl oynanır
Ülkemizde ugroiskola oyununa benzer çocuk oyunları oynanıyor mu, Oynanıyorsa bu oyunların adları ve kuralları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ugroiskola oyununa benzer olarak oynanan oyun Sek Sek oyunudur.

Sek sek oyununun kuralları

  1. Atış çizgisi gerisinden 1 numaralı haneye taş atılır.
  2. Sekme ayağı yerde diğer ayak dizden bükülü halde iken taş başlangıç çizgisi gerisinden 2. numaralı haneye sekilir.
  3. Buradan diğer hanelere tek ayak üzerinde sekilir.
  4. 4, 5 ve 7, 8 numaralı hanelerde çift ayak basılır geri döner.
  5. Daha sonra 1 numaralı haneye attığı taşı tek ayağıyla çöküp aldıktan sonra başladığı yere geri atlar.

Ugroiskola sek seki nasıl oynanır

Dünyanın hemen her köşesinde çocuklar Sek Sek oynar. Genel olarak bu oyunun hemen her yerde kuralları birbirine benziyor olsa da, arada bir değişik versiyonların da oynandığını söyleyebiliriz. Tıpkı Macar çocukların oynadığı Ugroiskola gibi. Bu oyun için öncelikli olarak yandaki gibi, salyangoz biçimli bir Sek Sek çiziliyor. Salyangoz görünümlü bu dairenin içi karelere bölünüyor ve her kareye 1’den başlayarak numara veriliyor. Burada önemli olan numara sayısı değil, sizin oyunu ne kadar uzun oynamak istediğiniz. Dolayısıyla istediğiniz sayıya kadar numaralandırabilir ve karelerin sayısını arttırabilirsiniz. Her oyuncunun elinde bir taş oluyor ve oyun sırayla oynanıyor. İlk oyuncu elindeki taşı bir kareye atıyor ve bu kare onun kalesi oluyor. Oyun boyunca başka bir oyuncunun diğerinin kalesine basması yasak. Daha sonra oyuncu tek ayak üzerinde zıplayarak tüm kareleri dolaşmaya başlıyor.

Eğer karenin tam ortasına, rakamın yazdığı yere sıçrayabilirse, ikinci ayağını yere koymasına ve dinlenmesine izin var. Ancak bunu başaramazsa, tüm kareleri tek tek ve tek ayak üzerinde zıplayarak dolaşmak zorunda. Sadece kendi kalesine geldiğinde iki ayağını yere basmasına izin var diğer oyuncuların kalelerine basması da kesinlikle yasak. Eğer oyuncu dengesini yitirir ve iki ayağını birden yere basarsa, yahut bir diğer oyuncunun kalesine girerse yanıyor ve oyun sırası bir diğer oyuncuya geçiyor.

1700
1501
600
646
215
205
1053
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.