Ülkemize katkıda bulunmuş kişilerden bildikleriniz kimlerdir

Ülkemize katkıda bulunmuş kişilerden bildikleriniz kimlerdir
Ülkemize katkıda bulunmuş kişilerden bildikleriniz kimlerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemize katkıda bulunmuş kişilerin bazıları son yıllarda adını sıkça duyduğumuz Aziz Sancar, Burcu Özsoy, Ümran İnan, Canan Dağdeviren, Gazi Yaşargil, Muazzez İlmiye, Çığ Celal Şengör, Bilge Demirköz, Gözde Durmuş, Feryal Özel, Cahit Arfet, İnan Hulusi, Behçet Uz ve Mete Atatüre halen yaşayan ve son 100 yıl içerisinde yaşamış olan değerli insanlarımızdır.

Nene Hatun, 1857 yılında doğan Nene Hatun, tarihimizin en önemli kadın kahramanlarından biridir. 93 Harbi sırasında Erzurum'u savunmak için üç aylık bebeğini evde bırakmıştır. ''Türk, öksüz kalır ama vatansız kalmaz'' sözü, günümüzde hala hatırlanmaktadır. Cephede gösterdiği üstün başarı ile düşman ordusunun geri çekilmesinde etkili olmuştur. Aynı zamanda askerlerimize sık sık moral vermiş ve umut aşılamıştır. Kendisine 1955 yılında ''Yılın Annesi'' unvanı verildi.

Seyit Onbaşı, Çanakkale Savaşı sırasında destan yazan kahramanlardan biridir. Tek başına bir top mermisini taşıyarak düşman gemilerinden birini batırmıştır. Geminin batması ile birlikte savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı, Balkan Savaşı sırasında da düşman ordularına karşı savaşmıştır. Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde anısına dikilmiş bir anıt bulunmaktadır.

Cahit Arf, ülkemizin gelmiş geçmiş yetiştirdiği en büyük matematikçi olan Cahit Arf, birçok buluşa imza atmıştır. Sadece matematik değil geometri alanında da çalışmaları olmuştur. ''Arf halkaları'' ve ''Arf değişmesi'' gibi ismiyle anılan çalışmalarıyla dünya tarihine geçmiştir. Bugün kullanmakta olduğumuz 10 liralık banknotların üzerinde kendisinin resmi bulunmaktadır.

261
8
9
18
57
65
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.