Üniversite Sınavı 2016 YGS Başvuru Tarihleri belli oldu mu?

Üniversite Sınavı 2016 YGS Başvuru Tarihleri belli oldu mu?
Üniversite sınavlarının ilki olan YGS için başvuru tarihleri açıklanmıştır. YGS başvuruları ne zaman başlayacak ? ÖSYM’nin yayınladığı sınav takvimine göre YGS, 2016 yılında 13 Mart tarihinde yapılacaktır.

YGS başvuruları ne zaman yapılacak ?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı başvurular 6-20 Ocak 2016 tarihleri arasında alınacaktır. Öğrenciler YGS’ye ais.osym.gov.tr adresinden öğrenci girişi yaparak başvurabileceklerdir.

YGS başvuru ücreti belirlendi mi ?

YGS başvuru ücretinin 2016 yılında ne kadar olacağı henüz bilinmemekte. Başvuru tarihinde yayınlanacak olan başvuru kılavuzunda ücretler yer alacaktır.

YGS’ye başvuru nasıl yapılacak ?

YGS başvuruları liseler, ösym merkezleri ve ais.osym.gov.tr adresinden yapılabilecektir. Öğrenciler, başvuru formunu doldurarak önce başvurularını tamamlayacak bunun ardından belirtilen bankaya sınav ücretlerini yatıracaklardır.

2016-YGS

Yükseköğretime Geçiş Sınavı
 

Sınav Tarihi

13.03.2016

Başvuru Tarihi

06.01.2016
20.01.2016

Sınav Sonuç

Açıklama Tarihi

25.03.2016
 

Yatan kurttan, yeler tilki yeğdir ne demek?

Öğrencilerin veya bir işe girmek isteyenlerin bilgi derecesini anlamak için yapılan yoklama, imtihan, test.

Direnme, dayanışma, güç gerektiren, sonuçta bir deneyim kazandıran zor durum.

Sınıf geçme, bir okulu bitirme, bir üst okula yazılma durumunda bulunan öğrencilerin ya da bir işe girmek isteyenlerin anıklık, yetenek, bilgi ve beceri derecesini anlamak için yapılan yoklama, bk. sözlüsınav, yazılısınav.

Daha fazla sınav haberleri için tıklayınız.


Sınav Nedir?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EgitimSistem.Com Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.