Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak

Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak
Öğrencilerin hangi üniversiteye girmeye hak kazandıklarını gösteren sonuçlar ne zaman açıklanacak ? 2017 LYS üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? ÖSYM sonuç sayfası
LYS üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı için gözler ÖSYM'de. LYS 2017 tercih sonuçların en geç Ağustos ayının ilk haftası açıklanacak. (Tahmini olarak 2-3 Ağustos)

LYS TERCİH SONUÇLARINA NASIL ULAŞILACAK?

ÖSYM'nin resmi duyuruyu yapmasının ardından, sonuc.osym.gov.tr adresine girerek tercih sonuçlarına ulaşabilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek yerleştirme sonuçlarını ile öğrenebilecek. LYS tercihlerini yapan adaylar, https://ais.osym.gov.tr/ adresinden işlemleri takip edebilecek.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2017 ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.
Başvurulardan sonra gözler sınav merkezine çevrildi. Sonuçların ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih yokken, sınav merkezinin geçmişte tercih sonuçlarını ne zaman açıkladı?

Sonuçlar ne zaman açıklanıyor?

Başvuruların ardından tercih sonuçlarının 10 gün içerisinde açıklanacağını bekşiyoruz, 11 Ağustos’ta üniversite e-kayıt işlemlerinin başlayacağını söyleyebiliriz. Üniversite başvuruları hem internet üzerinden hem de üniversiteye giderek yapılabiliyor. Üniversite, kayıt işlem tarihlerini açıkladıktan sonra öğrenci o tarihler içerisinde istenilen belgeleri üniversiteye teslim etmesi gerekiyor. Sürece dair önemli bilgiler veren Nazik Kösegil, öğrencinin kayıt süreci içerisinde neler yapması gerektiğini açıkladı.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.