Üniversiteyi kazanamayıp ikinci kez denemek isteyenler eğitim dışı kalacak

Üniversiteyi kazanamayıp ikinci kez denemek isteyenler eğitim dışı kalacak
Dershanelerin 1 Eylül'de kapatılacak olması yüz binlerce lise mezunu için kaos anlamına geliyor. Bir milyonu aşkın lise mezununun üniversite sınavına nasıl hazırlanacağı meçhul.

GÜVENDER Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı, öğrencilerin kendilerini risk altında gördüğünü söyledi.

 

Dershaneler 1 Eylül'de kapatılacak. Ancak öğrenci ve öğretmenlerin belirsizliği hâlâ sürüyor. Bugün Gazetesi'nin haberine göre, GÜVENDER Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı, ne yapacağını bilmeyen öğrenci oranının yüzde 70'lerde olduğunu dile getirdi.

Üniversite sınavından umudu olmayanların veya lise son sınıf öğrencilerin kendisini risk altında gördüğünü belirtti. 1 milyonu aşkın mezunun eğitim dışına itildiğini kaydetti. Kılcı, “Öğrencilere tek seçenek sunuyorlar. Dönüşen okullara gidin diye. Bugün 1 milyonun üzerinde mezun var. Onlara resmen ‘Sizi eğitim dışına attık' diyorlar. Mezunları eğitim dışına itiyorlar. Her öğrenciye 12 yıllık eğitim hayatları boyunca bir defa şans veriyorlar” dedi.

İKİ ÇÖZÜM KONUŞULUYOR

Bu gruba çözüm bulunması gerektiğinin altını çizen Kılcı, iki alternatifin konuşulduğunu ifade etti. Kılcı, "Biri dershane hocalarıyla anlaşıp halk eğitim merkezlerinde ders vermeleri. Diğeri ise temel liselerde hafta sonları mezun gruba ders verme durumları konuşuluyor. Bu durum da dershanelerin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor" açıklamasını yaptı.

ÖĞRETMENLERLE ANLAŞIYORLAR

Bazı devlet okullarının hafta sonları için dershane hocalarıyla anlaştığına dair duyumlar almaya başladıklarını söyleyen Kılcı şöyle konuştu: "Hafta sonları öğrencilere ders vermek için dershane öğretmenleriyle anlaşan okulların haberleri geliyor. Bunlar okullar içinde dershaneciliğin yapılacağının sinyali.”

KAYIT TAZELEDİLER

Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan, özel okulların çok öğrenci kaybetmeyeceğini söyledi. Ruhsat alan temel liselere öğrencilerin kayıt yaptırabileceğini belirtti. Dönüşen liselerin normal özel okullardan daha düşük ücretle öğrenci alacağının altını çizdi. Gülan, “Özel okullar yüzde 80 oranında kayıt tazeledi. 9'uncu sınıflar veya ara sınıflarda bir kayıp yaşanmayacağını düşünüyoruz. Son sınıf öğrencileri ise ruhsat alan temel liselere nakil isteyebilirler” diye konuştu.

40 BİN ÖĞRETMEN AÇIKTA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) dershane öğretmenleri için yayınladığı atama kılavuzuna da değindi. Dershane sektöründe çalışan yaklaşık 50 bin öğretmenden sadece 10 bin kişinin alınacağına dair bilgi aldıklarını vurguladı. Kılcı, "Diğer öğretmenler ise işsiz kalacak. MEB'in yapacağı mülakatın objektif olmayacağı düşüncesi hakim" dedi.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.