Urkagina ve Hammurabi Kanunları ile Hitit Hukuku’nun meşruiyet kaynakları nelerdir

Urkagina ve Hammurabi Kanunları ile Hitit Hukuku’nun meşruiyet kaynakları nelerdir
Urkagina ve Hammurabi Kanunları ile Hitit Hukuku’nun meşruiyet kaynakları nelerdir konusunda kısa bilgiler vereceğiz.

Tarih boyunca birçok kanun toplumsal ihtiyaçların karşılanması için devletin dayanağı olmuştur. Adalet, insanların en önemli ihtiyaçlarından biri olarak hayatlarında yer almaktadır. Bu tarih boyunca da böyle olmuştur. Urkagina ve Hammurabi kanunları da ilk kanunlar olarak adalet olgusunun gelişmesinde etkili olmuştur.

Urkagina ve Hammurabi kanunları, toplumların ihtiyaçlarını karşılayan ve toplumu özetleyen kanunlar olarak bilinmektedir. Ukragina ve Hammurabi kanunları toplumun içinde bulunduğu durumdan hareketle toplumsal ihtiyaçları karşılamak amacıyla gelenek ve göreneklerden yola çıkılarak kararlaştırılmıştır. Dini inançların da bu kanunların çıkmasında etkili olmaktadır. Kanunlar insanların hayatını düzenlemek ve adaleti sağlamak için ortaya koymaktadır.

888
674
223
202
223
126
1019
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum