Uzmanlar 2017 YGS'yi değerlendirdi! Tarih ve geometri zorladı

Uzmanlar 2017 YGS'yi değerlendirdi! Tarih ve geometri zorladı
YGS’de ortak müfredata dayalı Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testleri yer aldı. Adaylar, güncel öğretim programlarından da sorumlu tutuldu.
Bu yıl YGS’de adaylara Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu. YGS’de iki baraj bulunuyor. Ön lisans programlarını tercih edebilmek için 150 barajını aşmak gerekiyor. Bunun için 20 net yapmak yeterli. 32 net ve üzeri yapanlar ise 180 baraj puanını aşabilecek, ikinci basamak sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girmeye ve lisans programları için tercih yapmaya hak kazanacaklar.
 
UĞUR OKULLARI EĞİTİMDEN SORUMLU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ADİL KURT YORUMLARI:
 
2017 YGS, ÖSYM formatına ve yeni müfredata uygun bir şekilde gerçekleşti. Adaylardan alınan bilgilere göre sınavın en zor testi Matematik bölümü olmuştur. Matematik sorularında problemler konusunda soru sayısının artması ve sorulara ait metnin uzunluğunun fazla olması öğrencilerin okuma ve anlama esnasında fazla zaman kaybetmesine sebep olmuştur. Önceki yıllara göre geometri soru sayısı artmış olup öğrenciler bu soruların çözümünde zorlanmıştır.
 
Türkçe testinde önceki yıllara yakın bir sınav olduğu söylenebilir. 8 dil bilgisi sorusu sorulması, anlam bilgisi sorularının net olması sınavın kolay olarak algılanmasına neden olmuştur.
 
Tarih sorularının önceki yıllara göre öğrencileri daha çok zorladığı görülüyor. Çünkü yorum gerektiren soruların yanı sıra doğrudan bilgi gerektiren sorular da sorulmuştur. Ancak sorular yeni müfredat kapsamındadır.
 
Coğrafya sorularının çözülebirliliğinin yüksek olduğu söylenebilir. Sınavda hem 9 hem de 10. Sınıf müfredatından sorular yer almaktadır.
 
Felsefe soruları geçen yıl olduğu gibi doğrudan akım ismi içermese de filozof adını soran LYS tipi sorular ve yorum sorularından oluşmaktadır. Sorular yeni müfredata uygundur.
 
Fen Bilimleri testindeki Fizik soruları son yıllarda olduğu gibi yine yorum sorularından oluşmuştur, yeni müfredatla uyumludur.
 
Kimya sorularında müfredat değişikliği sınava yansımıştır. Sorular beklenen düzeyde gelmiştir.
 
Biyoloji soruları yeni müfredat ile uyumlu 9 ve 10. Sınıf ağırlıklıdır. Ancak 11. Sınıfta yer alan “İleri Biyoloji” dersine ait kazanımlardan da 2 adet soru gelmiştir” dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.