Uzmanlardan LYS-3 yorumları: Müfredat dışı soru yoktu

Uzmanlardan LYS-3 yorumları: Müfredat dışı soru yoktu
Nesibe Aydın Okulları uzmanları LYS-3 (Türk Dili ve Edebiyatı - Coğrafya-1) sınavını değerlendirdi.

2016 YILI, LYS-3 (Türk Dili ve Edebiyatı - Coğrafya-1) YORUMLARIMIZ

(26 Haziran 2016 Pazar Günü Yapılan 5. Oturum)


2016 yılı LYS-3 oturumuna ilişkin ilk değerlendirmeler, sınavdan çıkan öğrencilerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda, Nesibe Aydın Okulları Türk Dili ve Edebiyatı ile Coğrafya Zümreleri tarafından aşağıdaki gibi yapılmıştır.

Nesibe Aydın Okulları uzmanları, “Üniversiteye giriş sınavlarında artık pratik çözüm, kısa yol gibi, öğrenciye sadece test çözdürerek başarıya ulaşma devri bitti, bundan böyle konu ve kavramlar daha iyi anlatılmalı, öğrenciler ise konuları tam anlamıyla kavrayarak konuyla ilgili yorum gücünü geliştirmiş olmalıdırlar.” değerlendirmesini yaptılar.

Sınavdan çıkan öğrencilerimizden gelen yorumlar doğrultusunda, Türk Dili ve Edebiyatı sınavının genel olarak kolay olduğu ancak Coğrafya -1 sınavının bilgi ağırlıklı olması nedeniyle öğrencileri zorladığı tespit edilmiştir.


1. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Soru dağılımında olağanüstü bir duruma rastlanmamış, farklı tipte ve müfredat dışı sorulara yer verilmemiş ve önceki yıllara göre daha dengeli ve kolay bir sınav hazırlandığı gözlenmiştir.

Sınavdan çıkan öğrencilerimizden gelen yorumlar doğrultusunda, bu yıl ki edebiyat sorularının kolay olduğu, Türkçe sorularının edebiyat sorularına göre daha zor olduğu ancak genel olarak
zorluk derecesi çok zor soru sorulmadığı belirlenmiştir.
Batı edebiyatı sanatçılarına yönelik sorulara bu yıl da yer verilmediği gözlenmiştir.

Son dönem sanatçılarına yönelik sorulara yer verilmemiştir.

LYS’ye Nesibe Aydın Okullarında hazırlanan öğrencilerimiz, sınavın zor olmadığını çünkü deneme ve tarama sınavlarında LYS-3’teki sorulardan çok daha zorlarını defalarca çözdüklerini, gerek ders esnasında gerekse kendilerine dağıtılan dokümanlarda çok daha zorlayıcı sorularla karşılaştıklarını belirtiler.

Nesibe Aydın Okulları
Türkçe Zümresi

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.