Vicdanı olmayan insan acı da çekemez kompozisyon

Vicdanı olmayan insan acı da çekemez kompozisyon
Bu sayfamızda vicdanı olmayan insan acı da çekemez sözünün anlamı hakkında bilgi vererek bu konu ile ilgili kompozisyon örneğimize yer vermeye çalışacağız.

Her insanın sahip olduğu bir vicdan vardır. Vicdan kişinin yapmış olduğu davranışlarda kalbinin sesini dinlemesi, bir şeyi yaptıktan sonra içinin rahat olması anlamına gelmektedir.

Bazı insanlar vicdan yönünden zayıf insanlardır. Bu insanlar günlük hayatlarında başkalarını ve yaptıkları işlerden başkalarının zarar görmesini düşünmezler. Bu kişiler genellikle bencil kişiler olmakla birlikte, aynı zamanda da kötü kalpli kişiler olarak bilinmektedirler. Bu kötü kalpli kişiler vicdan sahibi olmadıklarından onların yaptıkları kötü davranışlar sebebi ile acı çekmeleri de beklenemez.

Bir insan sürekli kötülük yaptığında o kişinin kalbi artık taşlaşmaktadır. Taşlaşan bu kalp artık yeni kötülükler yaparken rahattır ve bu kişilerin ne vicdanı sızlar ne de bunlar bu kötü davranışları için vicdan azabı çekerler. Bu sebeple bu kötü kalpli insanlardan uzak durmak gerekmektedir.

4
5
9
27
5
3
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.