Vincent van Gogh hangi mevsimdeki güneşi resme dökebilmenin kolay olmadığını söylemiştir

Vincent van Gogh hangi mevsimdeki güneşi resme dökebilmenin kolay olmadığını söylemiştir
Vincent van Gogh 1884'de kardeşine yazdığı bir mektupta hangi mevsimdeki yalın ve güzel görünüşlü güneşi resme dökebilmenin kolay olmadığını söylemiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Vincent van Gogh 1884'de kardeşine yazdığı bir mektupta hangi mevsimdeki yalın ve güzel görünüşlü güneşi resme dökebilmenin kolay olmadığını söylemiştir 

A- Sonbahar

B- Kış

C- İlkbahar

D- Yaz

Doğru Cevap: Yaz

Van Gogh'un resimlerinde ailesi, Vincent van Gogh'un aile üyelerini resmettiği ya da onlar için yaptığı bir grup eseridir. Vincent 1881 yılında kendisi ile aynı ada sahip olan büyükbabasının ve kız kardeşi Wil'in portrelerini çizmiştir. Nuenen'de yaşarken, babasının 1885'te ölümünün sonrasında, onun anısına İncilli Natürmort tablosunu yapmıştır. Ayrıca 1884 ila 1885 yılları arasında yaptığı, ailesinin yaşadığı papaz evi, bahçesi ve kiliseyi konu alan çok sayıda resmi ve çizimi bulunur. Arles'da kariyerinin doruğunda iken annesinin portresini (Ressamın Annesinin Portresi), annesi ve kız kardeşinin resmini (Etten'deki Bahçenin Anısı) ve kız kardeşi Wil olduğu sanılan Roman Okuyucu tablolarını yapmıştır.
 
Van Gogh Saint-Remy'de Saint-Paul Akıl Hastanesinde iken annesi ve kız kardeşine hediye ettiği çeşitli resimlerin yanı sıra, erkek kardeşi Theo ile eşi Johanna'nın Vincent adının verdikleri yeğeninin doğumunu kutlamak için Çiçek Açan Badem Ağacı tablosunu yapmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum