Ya dayak yememiş, ya sayı saymasını bilmiyor deyiminin anlamı

Ya dayak yememiş, ya sayı saymasını bilmiyor deyiminin anlamı
Bu yazımızda sizlere Ya dayak yememiş, ya sayı saymasını bilmiyor deyiminin açıklaması, hikayesi, anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ya Dayak Yememiş, Ya Sayı Saymasını Bilmiyor Deyiminin Anlamı:

Ne dediğini bilmiyor.

Ya Dayak Yememiş, Ya Sayı Saymasını Bilmiyor Deyiminin Hikayesi:

Vaktiyle bir memlekette sıkıyönetim ilan edilmiş, dışarı çıkma yasağı konmuş. Her gece zaptiyeler sokaklarda geziyor, sokağa çıkma yasağına uymayanları yakalayıp karakola götürüyorlarmış. Yine bir gün zaptiyeler gece yarısı sokakta gezen birini yakalamış, derhal karakola götür­müşler. Adamın ifadesini alınınca dışarı çıkmasının acil bir durumdan değil de tamamen keyfi oldu­ğu anlaşılmış. Zaptiyelerin amiri köpürmüş. Hemen ora­cıkta falakaya yatırılıp adama yüz sopa atılma­sını emretmiş.

“Neee! Yüz sopa mı? Hayatta olmaz, ben dayanamam” diye bağırmış adam gözleri yerin­den çıkarak. “Vaaay demek emre itiraz edersin. Yat çabuk, iki yüz sopa!” diye bağırmış amir. Adam bu sefer zaptiyelere dönmüş. “Gözünüzü seveyim, siz bari anlaym beni. Bu adam ya dayak yememiş ya sayı saymasmı bilmiyor!” demiş.

İşte böyle, yapılan bir işin zorluğunu, güçlü­ğünü bilmeden konuşan, ne yaptığını bilmeyen insanlar için kullanılır bu deyim.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
11
1
0
0
0
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.