Yabancı bir arkadaşınıza Atatürk’ü anlatmak

Yabancı bir arkadaşınıza Atatürk’ü anlatmak
Sınıfınıza yeni gelen yabancı bir arkadaşınıza Atatürk’ü anlatacakolsaydınız nasıl anlatırdınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk, yaşadığımız bu ülkenin yani Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur. Geçmişte, ülkemiz çok zor durumdaydı, Atatürk milletimize liderlik etti ve ülkemizin düşmanlardan temizlenmesini sağladı. Ülkemizin her anlamda kalkınması için yenilikler yaptı. 23 Nisan’ı da çocuklara Bayram olarak armağan etti. Bu nedenle bizler Atatürk’ü sever, O’na saygı gösterir ve O’nun emanetine sahip çıkmaya çalışırız.

Sınıfımıza yeni gelen arkadaşlarımız olmaktadır. Bu arkadaşlar kültürümüze ve değerlerimize yabancı olabilirler. Yabancı bir arkadaşımıza sınıfa geldiği gibi Atatürk’ten bahsetmemiz de gerekebilir. Çünkü okulda Atatürk’e ait büstler ve resimler ile Atatürk’ün önemli ve yön veren sözleri bulunmaktadır.

Sınıfımıza yeni gelen yabancı bir arkadaşımıza Atatürk’ü anlatacak olsak, O’nun asker olmak istediğini ve devamında başarılı bir asker olarak cephelerde ve savaşlarda yer aldığını söyleriz. Kahramanlıklar yaparak cumhuriyeti kurduğunu ve devrimler yaptığını söyleriz. Çağdaş ve modern bir Türkiye için çalıştığını söyleriz. Böylece Atatürk’ü en iyi şekilde tanıtmış oluruz.

4789
6326
8522
1149
1821
1572
3618
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum