Yakın çevrenizde bulunan yönetim birimleri nelerdir

Yakın çevrenizde bulunan yönetim birimleri nelerdir
Yakın çevrenizde bulunan yönetim birimleri nelerdir, bu yönetim birimlerinin yöneticileri kimlerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yakın çevremde bulunan yönetim birimleri valilik ve kaymakamlıktır. Valilik yönetim biriminin yöneticisi vali, kaymakamlık yönetim biriminin yöneticisi ise kaymakamdır. İlleri yöneten kişilere vali adı verilir. Kaymakam ilçeleri yöneten kişiye verilen isimdir.

Vali, illeri yöneten kişilere vali adı verilir. Valiler seçimle iş başına gelen yöneticiler değildir. Valinin atama yoluyla, devlet tarafından bölgeye gönderilir. Devlet tarafından gönderilen bir yönetici olduğu için devletin ilde bulunan temsilcisi olarak görev yapar.

Kaymakam, ilçeleri yöneten kişiye verilen isimdir. Kaymakamlarda, valiler gibi seçimle iş başına gelmez devlet tarafından gönderilir. Kaymakam görevlerini ilde bulunan valiliğe bağlı olarak yapar.

Belediye Başkanları, seçimle iş başına gelen yerel yöneticilerdir. İl ve ilçede halkın ihtiyaçları belediye başkanlığı tarafından giderilmeye çalışılır. Genel olarak temizlik, yol, su gibi halkın ihtiyacı olan durumları çözüm belediye başkanlığı tarafından bulunur.

Muhtar, mahalle ve köylerin yöneticisi muhtardır. Muhtarlar seçimle iş başına gelen yöneticilerdir. Muhtarlar köy ve mahallenin sorunlarını belirleyerek bu sorunların çözümü için çalışmalar yürütür.

0
0
1
0
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.