Yapay ve doğal sınıflandırmada kullanılan kriterler nelerdir

Yapay ve doğal sınıflandırmada kullanılan kriterler nelerdir
Yapay ve doğal sınıflandırmada kullanılan kriterler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bilim insanları sınıflandırma yaparken yapay ve doğal sınıflandırma yöntemlerinden yararlanmaktadır. Canlıların sınıflandırılmasında yapay ve doğal sınıflandırmalar kullanılmaktadır. Yapay sınıflandırma ampirik sınıflandırma olarak bilinmektedir. Doğal sınıflandırma ise filogenetik sınıflandırma olarak bilinmektedir.

Yapay olarak ampirik sınıflandırmada canlıların analog organları, yiyecekleri, içecekleri, barındıkları yerler ve savunmaları ve saldırıları gibi özelliklerden yararlanılmaktadır. Doğal sınıflandırmada kullanılan kriterler ise daha geniş çaplı olarak genetik merkezlidir. Genetik varyasyonlar, embriyonik özellikler, hücre yapıları, hücre çeşitleri, iskelet yapıları, sistemleri bakımından canlılar farklı özellikler taşıdığı için filogenetik olarak sınıflandırma yapmak gerekir. Bilim geliştikçe sınıflandırma alanları ve yöntemleri de gelişmektedir.

4
1
2
0
3
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.