Yaptığı çalışmalarla ülkemize katkıda bulunmuş kişiler

Yaptığı çalışmalarla ülkemize katkıda bulunmuş kişiler
Yaptığı çalışmalarla ülkemize katkıda bulunmuş kişilere örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Nuri Demirağ: Ülkemizin yetiştirdiği başarılı iş adamlarından biridir. Nuri Demirağ, Sivas-Erzurum demir yolu hattını yapmış, İstanbul Yeşilköy’de ilk büyük havaalanını inşa etmiş, ilk uçak fabrikası ve pilot okulunu kurmuştur.

Mehmet Ali Kağıtçı: Fransa’da Kâğıt Mühendisliği Okulundan birincilikle mezun olmuştur. Ülkemizde ilk kâğıt fabrikasını İzmit’te o açmıştır.

Naim Süleymanoğlu: Olimpiyat şampiyonu Millî haltercimizdir. Halter tarihinin en genç dünya rekortmeni unvanını almıştır. 8 kez dünya şampiyonu olan sporcumuz, 46 kez dünya rekoru kırmıştır. Ülkemize güreş dışında ilk altın madalya kazandıran sporcudur.

Vecihi Hürkuş: Türk pilot, mühendis ve müteşebbis. Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biridir, Türkiye’nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisidir, Türkiye’nin ilk yerli uçağını üretmiştir.

Aziz Sancar: Türk akademisyen, biyokimyager, moleküler biyolog ve bilim insanı. Hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanmıştır.

259
312
497
86
81
78
84
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.