Yaralanma, boğulma, yanma, zehirlenme gibi kazalara karşı ne gibi önlemler

Yaralanma, boğulma, yanma, zehirlenme gibi kazalara karşı ne gibi önlemler
Yaralanma, boğulma, yanma, zehirlenme gibi kazalara karşı ne gibi önlemler alabileceğinizi söyleyiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yaralanmaya karşı cam, bıçak gibi cisimlerle oynamamalıyız. Boğulmaya karşı kolluk , can yeleği gibi yardımcı araçlar kullanmalıyız. Yanmaya karşı çakmak, kibrit gibi şeylerle oynamamalıyız. Zehirlenmeye karşı yediğimiz şeylerin son kullanma tarihine bakarak yemeliyiz.

Yaralanma, ev dekorasyonlarımıza çocuklarımıza uygun şekilde yeniden düzenlemeliyiz. Evimizdeki ıslak zeminler için önlemler almalıyız. Merdiven başları ve kapı eşiklerini iyi ışıklandırmalıyız.
Boğulma, bilmediğimiz yerde tek başımıza suya girmemeliyiz. Derinliğini bilmediğimiz yerde suya atlamamalıyız. Baraj, gölet, sulama kanallarında yüzme bilsek bile yüzmemeliyiz. Çocuğumuz yüzme bilse dahi kolluksuz suya girdirmemeliyiz.

Yanma, çocukların ateşle oynamasına izin vermemeliyiz. Soba, kalorifer, mutfak ocaklarını açık unutmamalı, elektrik tesisatımızın sağlam olduğuna emin olmalıyız. Sıvasız çatlamış, tıkanmış bacaları kullanmamalıyız. Sıcak sıvıları tüketirken kullandığımız bardak gibi malzemelerin ısıya dayanıklı kolay devrilmeyen yapıya sahip olmasına dikkat etmeliyiz.
Zehirlenme, ruj, parfüm, kozmetik ürünler, tıraş losyonları, bebek yağları gibi ürünleri çocukların ulaşamayacağı yerlere bırakmalıyız. İlaçları ecza dolabında kilitli olarak tutmalı, evlere zehirli olduğu bilinen bitkiler alınmamalı, haşereler fareler için bırakılan tabletleri çocukların ulaşamayacağı köşe bucak yerlere koyulmasına dikkat etmeliyiz.

4
34
3
8
125
2
39
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.