Yazın kitap okuyarak sınavlara katkı sağlayın

Yazın kitap okuyarak sınavlara katkı sağlayın
Önümüzdeki hafta ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri tatile girecekler. Yoğun bir çalışma temposundan çıkan öğrencilerin dinlenmeye ihtiyaçları olacaktır.

Tatilin verimli geçmesi için daha önceden planlanması gerekir. Son dönemlerde yapılan sınavlarda öğrencilerin okuduğunu anlama becerilerini ölçen sorular çokça sorulmaktadır. Örneğin, 2010 yılında yapılan YGS’de sınavda Türkçe testinde 3.492 sözcük varken bu yılki testte bu rakam 4.360 sözcüğe çıktı. Bu da öğrencilere 40 değil 49 soru sorulduğu anlamına geliyor. Ayrıca, öğretim programları, değişen ve gelişen ders işleyişleri neticesinde artık öğrencilerden beklenilenler, bilgiyi ezberlemesi değil verilen bilginin yorumlanması, analiz edilmesi, bilgiden sonuçlar çıkarabilmesi, doğru yorumlayıp doğru sonuca ulaşmalarıdır. Bütün bunlar da ancak kitap okumayla kazanılacak becerilerdendir. Önümüzdeki yıllar sınava girecek öğrenciler için tatil, çok iyi fırsat olacaktır. Gelecek yıl üniversiteye girmek isteyen adayların hem kendini geliştirmesini sağlayacak hem de sınavlarda anlama becerisini artıracak en önemli etkinlik tatilde bolca kitap okumaları olacaktır.

FARUK ARDIÇ

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.