YGS 2013 başvuru da son gün ne zaman

YGS 2013 başvuru da son gün ne zaman
YGS-2013 Başvuruları, 2013 YGS başvurusu nasıl olacak? YGS Başvuru da para yatırılacak mı? YGS 2013 sınavı nezaman olacak? ÖSYM YGS için nasıl bilgilendirme yaptı? 4 Ocak itibarıyla YGS için 170 bin başvuru aldıklarını, 1 milyon 900 bin başvuru bekledikle

ÖSYM Başkanı Demir, YGS başvurularının 2 Ocak'ta başladığını ve 15 Ocak'ta sonaereceğini hatırlattı. Demir, denetimlerle adayların başvuruları sırasında sorunyaşamamalarını sağlamayı ve merkezlerin durumunu anlamayı amaçladıklarınısöyledi.

Denetimlerde şu an için herhangi bir sıkıntı görmediklerini ifade eden Demir,''Tüm yurtta arkadaşlarımız bu hafta içerisinde 170 başvuru merkezini rastgeleşekilde ziyaret ederek, işlerin yolunda gidip gitmediğini tespit edecek. Şu anakadarki tespitlerim başvuruların gayet düzgün alındığı şeklinde'' dedi.

Sınav başvurularında özellikle son günlerde yığılmaların olduğuna dikkati çekenDemir, bu yıl başvuruların son güne bırakılmaması için adaylara sık sıkuyarılarda bulunacaklarını belirtti.
4 Ocak itibarıyla YGS için 170 bin başvuru aldıklarını, 1 milyon 900 binbaşvuru beklediklerini söyleyen Demir, adayların 15 Ocak'a kadar başvurularınıtamamlamaları gerektiğini vurguladı.

''Para yatırmak, başvuru yapmış anlamına gelmiyor''

YGS'ye girme zorunluluğu bulunmayan, üniversiteye sınavsız geçecek adayların dabu tarihler arasında başvuru işlemlerini yapması gerektiğine dikkati çekenDemir, sınava başvuran adayların, şifreleriyle birkaç kez sisteme girerekbilgilerini kontrol etmesi gerektiğini anlattı.

Ali Demir, bazı adayların para yatırdıktan sonra başvurularını tamamladıklarınızannettiklerini ifade ederek, ''Para yatırmak başvuru yapmış anlamına gelmiyor.O nedenle para yatıran adayların, mutlaka başvuru merkezine giderek veyainternet üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Tamamladıktan sonrada mutlaka zaman zaman bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor'' diye konuştu.

Adayların kontrollerini 15 Ocak'tan önce yapmalarının, olası sorunları dadüzeltme imkanı sağlayacağını belirten Demir, 'Tüm adayların, 15 Ocak'tan öncemutlaka sistemimize girerek bilgilerinin doğru olup olmadığını kontroletmelerini tavsiye ediyorum'' dedi.

İstanbul'u 9 bölgeye ayırdık

İstanbul'daki adayların sınava girecekleri binalara atamalarında,iyileştirmeler yapmak amacıyla kenti 9 bölgeye ayırdıklarına işaret eden Demir,böylece adayların, evlerine daha yakın yerlerde sınava girebileceklerinisöyledi.

Demir, İstanbul'da sınava girecek adayların 1. ve 2. tercihlerini bu kentolarak yapmalarını önerdiklerini, şehir dışına göndermek istemediklerinikaydetti.
Bir adayın ikametgah ya da okul adresinin, birinci tercihini belirlediğinivurgulayan Demir, ikinci tercihlerinin adreslerine yakın yerlerde olmasınıistediklerini söyledi. Ali Demir, okul adresi ya da ikametgah adresi İstanbulolmayan adayların da burayı tercih etmesini istemediklerini belirtti.

''Din'' sorusu

Bu yıl ilk kez YGS'de 5, LYS'de ise 8 din kültürü ve ahlak bilgisi sorusununyer alacağına dikkati çeken Demir, bunun için örnek sorular hazırladıklarını,sınavda da buna benzer soruların bulunacağını ifade etti.
Adaylara başarı dileyen Demir, sınavları hak ve adalet içerisinde yapmayaçalıştıklarını kaydetti.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.