YGS adayları için son tüyolar

YGS adayları için son tüyolar
Bu sene sınava girecek adaylar 13 Mart Pazar günü üniversiteye geçişte ilk adım olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ter dökecek.

2 milyon 178 bin adayın, yüksek puan alabilmek için moralini yüksek tutması gerekiyor. Aylarca süren hazırlıklar ve harcanan emekten sonra Sınav günü yaklaştıkça ‘kaygı' da artabilir. Adayların zaman yönetimi konusunda dikkatli olması gerekiyor. Eğitim uzmanı Faruk Ardıç, YGS adaylarına son hatırlatmaları yaparak şunları tavsiye etti:

* Sınava gireceğiniz yeri mutlaka önceden ziyaret edin.

* Sınava bir ya da iki gün kala çalışmayı bırakın, söylemlere itibar etmeyin. Psikolojik olarak kendinizi ne zaman rahat hissediyorsanız çalışmayı o zaman bırakın.

* Başarısız olduğunuzu düşündüğünüz ve çözümünde vakit harcadığınız bölümden başlamayın.

* Kan şekerinizi oynatacak işlenmiş yiyecekler yemeyin. Son bir hafta özellikle fast-food'dan uzak durun.

* Sınav gecesi uyumak için kendinizi zorlamayın, uykunuz gelince yatın.

* Arkadaşlarınızla ve aile bireyleriyle sınav magazini yapmayın. Duyacağınız bir kelime kaygınızı artırabilir.

* Paragraf sorularını kendi yargılarınıza göre değil, soru köküne göre çözün. Alıştığınız tarzınızdan vazgeçip yeni şeyler denemeye kalkmayın.

* YGS'nin LYS'ye oranla etkisinin % 40 olduğunu, asıl puanın LYS'de elde edileceğini unutmayın.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.