YGS Coğrafya Konuları ve Dağılımları (ÖSYM)

YGS Coğrafya Konuları ve Dağılımları (ÖSYM)
2018 YGS Coğrafya Konuları, 2018 YGS Coğrafya konu ve soru dağılımı, YGS Coğrafya konuları 2018 burada!

İşte 2018 YGS konuları ve dağılımları aşağıda öğrenci arkadaşlarımızın yararlanması için verilmiştir. 2018 YGS'ye girecek öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biride YGS konu dağılımlarıdır. Bu sene yine çok merak edilen 2018 YGS Coğrafya konu ve soru dağılımı haberimizin devamında verilmiştir.

YGS Coğrafya konuları ve soru dağılımı ile ilgili merak edilenler!

2018′da YGS’ye girecek öğrencileri Coğrafya sorularını da cevaplayacak! YGS 2018'da Coğrafya sorularının cevaplanması adaylar açısından öneli olmaktadır. YGS konu dağılımı öğrenciler için çok önemlidir, 40 sorudan oluşan Sosyal Bilimler testinde 13 soru coğrafya dersinden çıkmaktadır.

Coğrafya bölümünden Ygs Sosyal Bilimler testinde 12 soru çıkıyor.

2015 YGS Coğrafya Soruları Nasıldı?

Uğur Hazırlık Liseleri Akademik Kurul Coğrafya Üyesi Davut Gürler: “ÖSYM’nin açıkladığı örnek sorulara göre, coğrafya soruları, önceki yıllarda olduğu gibi 9. ve 10. Sınıf müfredatına uygun hazırlanmıştır. Sorular, bilgi birikimi, yorum gücü gerektiren türdendir. Her sene olduğu gibi, öğrencilerimizden harita okuma becerisi de istenmiştir. Öğrencilerimizin vakit geçirmeden LYS hazırlıklarına devam etmelerini öneririm. ” dedi.

İşte 2018 YGS Coğrafya Konuları ve Dağılımları:

1 Harita Bilgisi
2 Rüzgarlar
3 Türkiye’nin İklimi *
4 İç Kuvvetler
5 Toprak Tipleri *
6 Dış Kuvvetler
7 Doğal Afetler
8 Nüfus
9 Ortak payda: Bölge
10 Ulaşım Yolları
11 Çevre ve İnsan
12 Coğrafya’ nın Bölümleri

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.