YGS günü seçim mitingi uyarısı

YGS günü seçim mitingi uyarısı
Ölçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gönderdiği yazı ile 23 Mart’ta yapılacak. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sırasında seçim mitingi yapılmamasının sağlanmasını istedi.

YSK , sınavın önemini göz önünde bulundurarak, konunun ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca değerlendirilmesi gerektiğine karar verdi.

ÖSYM 23 Mart’ta yapılacak YGS sırasında öğrencilerin rahatsız olmaması için Yüksek Seçim Kurulu’na bir yazı gönderdi. Sınavın yapılacağı 08:00 – 13:00 saatleri arasında seçim mitingi ve sesli duyuru yapılmaması için bilgilendirme istedi.

Konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’ndan bir açıklama yapıldı. 30 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçiminin başlangıç tarihi 1 Ocak, seçim propagandasının başlangıç tarihi ise 20 Mart olduğu belirtildi.

YSK açıklamasında, ilgili kanun maddesine değinilerek şöyle denildi:

“Propagandaya yönelik düzenleme yapma, yetkili ilçe seçim kurullarına ait olup, 23 Mart tarihinde yapılacak YGS'nin önemi de göz önünde bulundurularak konunun ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca değerlendirilmesi gerektiğine karar verildi.”

YSK, il ve ilçe seçim kurullarının konuyla ilgili kararlarını da iletmesini istedi.

Kaynak:Hürriyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.