YGS Kimya Konuları ve Dağılımları (ÖSYM)

YGS Kimya Konuları ve Dağılımları (ÖSYM)
2018 YGS Kimya Konuları, 2018 YGS Kimya konu ve soru dağılımı, YGS Kimya konuları 2018 burada!

İşte 2018 YGS konuları ve dağılımları aşağıda öğrenci arkadaşlarımızın yararlanması için verilmiştir. 2018 YGS'ye girecek öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biride YGS konu dağılımlarıdır. Bu sene yine çok merak edilen 2018 YGS Kimya konu ve soru dağılımı haberimizin devamında verilmiştir.

YGS Kimya konuları ve soru dağılımı ile ilgili merak edilenler!

2017'da YGS’ye girecek öğrencileri Kimya sorularını da cevaplayacak! YGS 2017'da Kimya sorularının cevaplanması adaylar açısından öneli olmaktadır. YGS konu dağılımı öğrenciler için çok önemlidir, 40 sorudan oluşan Fen Bilimleri testinde 14 soru fizik dersinden çıkmaktadır.

YGS Kimya Testi’nin Genel Özellikleri Neler?

YGS Kimya testi Ygs Fen Bilimleri testinin 13 soruluk bir kısmını kapsayan bir test. Adayların karşısına genel olarak orta okul ve lise 1 de ki konular karşılarına çıkmakta. Soruların adayları çok zorlamadığı fakat dikkat gerektiren, bilgi ağırlıklı sorulardan oluşmakta.

Kimya bölümünden Ygs Fen Bilimleri testinde 13 soru çıkıyor.

KİMYA: Temel ilke ve kavramları kullanma becerilerini ölçen kimya konularında ilgili temel ilke ve kavramları bilmemek ve düşünme becerisi geliştirememek hata yaptırıyor. Yıllara göre soruları incelediğimizde soruların kalitesi ve niteliği değişmiyor. Müfredat programına ve ölçme amacına uygun sorular seçiliyor. YGS’deki kimya soruları 8. ve 9. sınıfı kapsadığından temel ilkeler tam öğrenilmeli. Soru kökü tam algılanmalı, cevapların soru köküne uygunluğu kontrol edilmeli. Öncüllü sorularda önce soru kökü algılanmalı, bilgiler taranarak cevaba ulaşılmalı. Sınav sırasında ise yalnızca sorulara yoğunlaşın. Soruyu çözemediğinizde panik yapmayın, derin nefes alın ve kısa bir mola verin.

İşte 2016 YGS Kimya Konuları ve Dağılımları:

  1. Kimya Bilimi
  2. Atom ve Yapısı
  3. Periyodik Sistem
  4. Kimyasal Türler Arası Etkileşimler
  5. Asitler-Bazlaar ve Tuzlar
  6. Bileşikler
  7. Kimyasal Tepkimeler
  8. Kimyanın Temel Yasaları
  9. Maddenin Halleri
  10. Karışımlar
  11. Endüstride ve Canlılarda Enerji
  12. Kimya Her Yerde

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.