YGS & LYS baraj puanları, kimler LYS’ye katılabilir ?

YGS & LYS baraj puanları, kimler LYS’ye katılabilir ?
LYS sınavına girmek için YGS sınavından 180 barajını aşanlar LYS'ye girmeye hakkı kazandı diyebiliriz. 2017 YGS sınаvından 150 ve altı alan adaylar hiç bir tercih yapamazlar.
2017’de YGS ve LYS için belirlenen baraj puanları kaç? YGS’den kaç puan alan öğrenciler LYS’lere katılabilir sorularınızın cevaplarınızı bu yazımızda bulabilirsiniz.
 
YGS’de bu yıl iki farklı baraj puanı türü bulunmaktadır. Bunlardan birincisi 150 puan, diğeri ise 180 puandır. 150 ve altı puan alan adaylar hiç bir üniversite tercihi yapamazlar.
 
150 üstü ancak 180 altı puan alan adaylar ise LYS’ye giremez ancak önlisans bölümlerini tercih edebilirler.
 
180 ve üzeri puan alan adaylar ise LYS’lere girebilirler isterlerse YGS puanlarıyla da önlisans bölümlerini tercih edebilirler. Konu ile ilgili özet tablo aşağıdaki gibidir.
2017-ygs--lys-baraj-puanlari,-kimler-lys’ye-katilabilir-.jpg

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.