YGS Puan Hesaplama Motoru | ÖSYM Puan Hesaplama Sistemi

YGS Puan Hesaplama Motoru | ÖSYM Puan Hesaplama Sistemi
YGS puanı hesaplama aracı ile ygs puanlarını hesaplamak istediğiniz öğrencinin sınavda Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler bölümlerinde doğru ve yanlış cevaplamış olduğu soru sayılarını girdikten sonra hesaplayınız.

YGS nedir?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı ya da kısaca YGS, Türkiye`deki yükseköğretime geçiş sisteminin ilk sınavıdır. Yükseköğretim Kurumu tarafından 2010 yılından beri uygulanmaktadır. Lisans Yerleştirme Sınavına (LSY`ye) girmeye hak kazanabilmek için adayların öncelikle YGS sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.

YGS puanı nedir?

Yükseköğretime Geçiş Sınavına giren adayların sınavda aldığı puandır.

YGS`de başarılı olmak ve LYS`ye girmeye hak kazanmak için YGS`den en az kaç puan almak gerekir?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir puan türünde 180 puanın geçilmesi gerekir.

YGS testlerinde netler nasıl hesaplanıyor?

YGS puanınız YGS`de her bir test bölümünden yapmış olduğunuz netler kullanılarak hesaplanmaktadır. Her bir test bölümünde yapmış olduğunuz net sayısı, doğru cevaplamış olduğunuz soru sayısından yanlış cevaplamış olduğunuz soru sayısının 1/4`ünün çıkarılmasıyla hesaplanır.

YGS puan hesaplama aracıyla hangi testlerdeki netlerimi hesaplayabilirim?

YGS puan hesaplama aracıyla Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerindeki net sayılarınızı hesaplayabilirsiniz.

YGS puan hesaplama aracıyla hangi türdeki YGS puanlarını hesaplayabilirim?

YGS puan hesaplama aracıyla YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 puan türündeki ygs ham puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.

YGS puan hesaplama aracıyla hesapladığım puanıma okul puanım dahil mi?

YGS puan hesaplama aracıyla hesapladığınız YGS puanınıza okul puanınız dahil edilmemektedir.

YGS puanı nasıl hesaplanır?

YGS Puanı, 2017 YGS puanı hesaplamasında kullanılan katsayılar ve özel formüller kullanılarak hesaplanmaktadır.

2017-2018 YGS ve 2017-2018 LYS Tahmini Puanlarınızı aşağıda Verilen Linkleri Kullanarak Yapabilirsiniz.

YGS Puan Hesaplama İçin Tıklayınız

LYS Puan Hesaplama İçin Tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.