YGS Sınavı Kötü Geçen Adaylar İçin: YGS’nin ÖSYS Puanına Etkisi

YGS Sınavı Kötü Geçen Adaylar İçin: YGS’nin ÖSYS Puanına Etkisi
Bu yazımızda YGS’nin LYS ile birlikte üniversite sıralamanızı ve puanınızı belirlemede ne kadar etkili olduğunu anlatacağız.

Öncelikle belirtelim YGS üniversite sınavlarının ilk basamağıdır. Bu sınavda yüksek bir başarı elde edemeseniz bile LYS’deki performansınızla üst sıralara çıkabilme olanağınız bulunmakta.

YGS, ÖSYS puanını ne kadar etkiliyor ?

YGS, ÖSYS puanını yaklaşık olarak %40 etkilemektedir. Bu nedenle YGS’si kötü geçen adayların, “LYS’de fazla şansım kalmadı” şeklinde düşünmeleri yenilgiyi kısa yoldan kabul etmek olacaktır.

LYS’deki başarınızla YGS’deki sıralamanızı çok çok üst sıralara taşıyabilirsiniz.

Elbette %40 etki, YGS sınavının önemsiz olduğu anlamına gelmiyor. İki sınavdan da alabileceğinizin en iyisini almalı ve oran ve yüzdelere fazla kafa yormadan sınav çalışmalarınıza odaklanmalısınız.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.