YGS sonuçları, 2013 ygs sonuçları ne zaman açıklanıyor, 24 mart ygs sınav sonuçları

YGS sonuçları, 2013 ygs sonuçları ne zaman açıklanıyor, 24 mart ygs sınav sonuçları
YGS 2013 online sınav sonucu dönemine girilmesiyle birlikte hızlıca okunabilen cevap anahtarlarına rağmen sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil.

Tüm Türkiye’de ÖSYM tarafından 24 Mart 2013 Pazar günü gerçekleştirilen YGS’de adaylar sınavda sorulan soruları TRT’de yapılan programlar aracılığıyla öğrendi. Soruların detaylı çözümlerini görerek ve dinleyerek öğrenme şansını ilk kez yakaladı.

YGS 24 MART SORU VE CEVAPLARINI İNDİR-TIKLA İNDİR

Binlerce aday tv’de canlı yayınla ilk kez verilen bu hizmet sayesinde doğru ve yanlışlarını hesaplama yakalamış oldu. Gazetea24 olarak netlerini öğrenen adaylara alacakları muhtemel net puanları da biz puanhesaplama robotuyla öğrenme imkanı sunduk.

Gözler şimdi de ÖSYM’den yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda. Zira online sınav sonucu dönemine girilmesiyle birlikte hızlıca
okunabilen cevap anahtarlarına rağmen sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Pek çok kaynaktan sınav sonuç açıklama tarihiyle ilgili farklı bilgiler geçse de en önemli merci ebetteki ÖSYM.

Kurumdan bu konudaki ilk sinyal ise hemen sınavdan sonra kurumun bizzat tepesindeki kişiden gelmişti. ÖSYM Başkanı Ali Demir sınav yapıldıktan hemen sonra açıklama yaptı. Ali Demir ÖSYM 2013 YGS sınav sonuçlarının açıklanmasının maksimum 3 hafta süreceğini müjdelemişti.

Başkan Demir, 2. Önemli açıklamayı ise çok daha yakın bir zamanda katıldığı bir t
v programında yaptı.

ÖSYM BAŞKANI ALİ DEMİR, TRT CANLI YAYININDA ŞUNLARI SÖYLEDİ:
"Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum, geçmiş olsun diliyorum. Sınavda yer alan görevlilere, ÖSYM ailesine ve emniyet görevlilerine, mülki amirlerine teşekkür ediyorum. YGS sonuçları ortalama 3 haftada açıklanıyor ama biz daha erken açıklamaya çalışacağız."

Başkan Demir böylelikle 3 haftaık süreyi 2. Kez açıklamış oldu.

YGS’DE SİSTEM NASIL İŞLİYOR
YGS’de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanlarıyla bir yükseköğretim programını tercih etme (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç) ve LYS’lere girme hakları bulunmuyor.

YGS puanlarından 140’ın altında
olanlar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS’de 140 ve 180 arasında puan alanlar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programlarıyla açık öğretim programlarını tercih edebilecek.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olanlar, LYS’lere girme hakkı kazanacak. Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekiyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.