YGS sonuçları nasıl kullanılacak? LYS’ye kimler girebilir?

YGS sonuçları nasıl kullanılacak? LYS’ye kimler girebilir?
YGS 23 Mart 2014 tarihinde yapıldı. Üniversiteye giriş sınavlarının ilkinin ardından 4 yıllık düşünen öğrencileri 2. sınav olan LYS bekliyor.

Peki LYS’ye başvuru için baraj puanı kaçtır ? Kimler LYS’ye girebilir ? sorularının cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

YGS puanlarından biri 180 veya daha fazla olanlar LYS’lere katılabilirler.

YGS puanlarından biri 180 veya daha fazla olanlar YGS ile öğrenci alan lisans (4 yıllık), önlisans (2 yıllık) ve Açıköğretim programlarını tercih edebilirler.

YGS Puanı 140′tan düşük olan adaylar LYS’ye giremezler ve üniversite için tercih yapamazlar (Sınavsız geçiş hakkı olanları kapsamaz)

YGS’de 140,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecekler. LYS’lere giremezler.

Özel yetenek sınavına girmek için en az 140 YGS puanı almanız gerekiyor. (Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir.)

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.