YGS üniversite sonuçları ne zaman açıklanacak

YGS üniversite sonuçları ne zaman açıklanacak
Adaylar, YGS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

ÖSYM tarafından YGS Sınav sorularının yüzde 20'si, "osym.gov.tr"adresinden erişime açıldı. Sınavda MEB tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe Testi - 40, Sosyal Bilimler Testi - 40, Temel Matematik Testi 40 ve Fen Bilimleri Testi 40 yer aldı. YGS'de öğrencilere Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu. Öğrenciler sınavda elde ettikleri netlerin puan hesaplamasını haberimizden yapabilirler.

YGS SORULARI İÇİN TIKLAYIN!

SONUÇ AÇIKLAMA SİSTEMİ İÇİN TIKLA


YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylara YGS sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, YGS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.
 
YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS'lere başvurabilecek. LYS'lere başvurular, 8-21 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacak. LYS'ler 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak.
 
 YGS ve sınavsız geçiş için 2 milyon 126 bin 681 aday başvuru yaparken, bunların 908 bin 65'ini lise son sınıf öğrencileri, 407 bin 825'ini geçen yıl liseden mezun olanlar, 810 bin 791'ini ise daha önceki yıllarda liseyi bitirenler oluşturdu. Başvuran adayların, 756 bin 473'ü geçen yıl da ÖSYS'ye girdi. Geçen yıl ÖSYS'ye, 78 bin 428'si sınavsız geçiş olmak üzere toplam 2 milyon 86 bin 87 aday başvurmuştu.

YGS 180 ALMAK İÇİN KAÇ NET YAPMAK GEREKİR? 

Sınavda 6 puan türünden birinde 140 puanı alanlar açıköğretim ve önlisans programları ile bazı lisans programlarını tercih edebilecek. Bu adaylar üniversitelerin düzenlediği özel yetenek sınavlarına da katılabilecek. Bu barajı aşabilmek için 160 sorunun yer aldığı YGS’de her testte yüzde 10 başarı göstermeniz gerekiyor. Her biri 40’ar sorudan oluşan Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler testlerinden ortalama 4’er net olmak üzere toplam 16 net çıkarırsanız yüzde 10 başarı oranını tutturmuş ve YGS’nin ilk barajı 140 puanı aşmış olursunuz. Ancak 180 puana ulaşamazsanız LYS’lere giremezsiniz

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.