YGS ve LYS 4'te Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden de Soru Sorulacak.

YGS ve LYS 4'te Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden de Soru Sorulacak.
ÖSYS'DE YENİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI: YGS ve LYS 4'te Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden de Soru Sorulacak.

YGS ve LYS 4 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden de soru sorulacak. OBP hesaplamasında sadece öğrencinin mezuniyet notu etkili olacak.

2013 ÖSYS Kılavuzu yayınlandı. ÖSYM Başkanı Ali Demir yapılan düzenlemenin 2013'ten itibaren yürürlüğe gireceğini, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden YGS'de 5, LYS-4'te de 8 soru yöneltileceğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı SBS’lerde Sosyal Bilgiler Sorularıyla eşli olarak sorulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) de Sosyal Bilimlerdeki temel kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular arasına ayrı bir alan olarak yer alacak. Buna göre:
40 sorudan oluşan YGS Sosyal Bilimler Testinde geçen yıla göre Tarih ve Coğrafya soruları 2’şer, Felsefe soruları 1 soru azaltıldı. 5 soru Din Kültürü ve Ahlak Bilgisine geçirildi;

YGS Sosyal Bilimler Testi
Tarih : 15
Coğrafya : 12
Felsefe : 8
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi : 5

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS 1, 2, 3, 4, 5),15 -16, 22-23 Haziran 2013 tarihlerinde yapılacak.
15 Haziran 2013 teki  LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) testinde yer alan 90 sorunun dağılımı yeniden belirlendi: Bu testte  Coğrafya-2 testinden 2 soru, Felsefe Grubu testinden 6 soru eksiltilerek 8 soruluk Din Kültürü vre Ahlak Bilgisi Testi oluşturuldu.

Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4)
Tarih Testi: 44
Coğrafya-2 Testi: 14
Felsefe Grubu İle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi
Felsefe Grubu
Psikoloji:  8
Sosyoloji : 8
Mantık :8
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 8

Bu yıl uygulanacak sınavlarda yerleştirme puanlarının hesaplanmasında adayların ortaöğretim bitirme notları dikkate alınacak. 100 üzerinden belirlenmiş diploma notu (en küçüğü 50., en büyüğü 100) 5 ile çarpılarak 250-500 aralığında ortaöğretim başarı puanına dönüştürülecektir. Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenerek adayların yerleştirme puanları bulunacaktır.

2013 ÖSYS Kılavuzu >>>

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.