YGS’ye girme zorunluğu var mıdır

YGS’ye girme zorunluğu var mıdır
YGS’ye girme zorunluğu var mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kılavuzun 7. MESLEKİVE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDAN MESLEK YÜKSEKOKULLARI İLE AÇIK ÖĞRETıM ÖN LıSANS PROGRAMLARINA SINAVSIZ GEÇİŞ maddesinde açıklanan esaslara göre, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkı olan adaylardan bu hakları ile yerleşmek isteyenlerin YGS’ye girme zorunluluĞu yoktur.

Sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylardan, sınavsız geçiş hakkının bulunduĞu ön lisans programları hariç diğer programları da (alanları dışındaki ön lisans veya lisans programları) tercih etmek isteyenlerin, YGS’ye girmeleri zorunludur.

7. maddede belirtilen durum hariç, ÖSYM tarafından merkezî yerleştirme yapılan programlar ile özel yetenek sınavı ile öĞrenci alan programlara girmek isteyen tüm adayların YGS’ye girmeleri zorunludur.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.