YKS baraj puanı kaç

YKS baraj puanı kaç
Lise eğitimini tamamlayıp üniversite eğitimine başlamak isteyen öğrencilerin gireceği 2018 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) baraj puanı belli oldu. Peki öğrenciler YKS sınavında kaç net yaparsa barajı geçebilecek? İşte detaylar...

2018 yılı itibariyle ilk defa düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani YKS sınavı için geri sayım başladı. Binlerce öğrencinin üniversiteye geçiş için gireceği YKS sınavının baraj puanı belli oldu. Peki öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavından kaç net yapınca barajı geçebilecek? İşte tercih yapma hakkı elde etmek isteyen öğrencilerin ve velilerin merak ettiği sorunun cevabı...

2018 YKS baraj puanı kaç

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

2018 YKS Sınavı ne zaman

YGS yerine bu yıl ilk kez uygulanacak olan YKS başvuruları ÖSYM tarafından alınacak. Üniversiteye giriş sınavı olarak uygulanacak olan YKS ve TYT, Haziran ayının sonunda gerçekleştirilecek.

1. Oturum (TYT) Sınav Tarihi: 30 Haziran 2018

2.Oturum (AYT) Sınav Tarihi: 1 Temmuz 2018

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.