Yön deyince aklınıza neler geliyor

Yön deyince aklınıza neler geliyor
Yön deyince aklınıza neler geliyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yön denince belli bir noktaya göre olan yer, taraf aklıma geliyor. Başlıca dört coğrafi yön vardır: kuzey, güney, doğu ve batı. Bunlara ana yönler denir. Bir kişi yüzünü kuzeye dönerse arkası güney, sağ tarafı doğu ve sol tarafı batıdır.

Cümle içerisinde fiilin yerini ve yönünü belirten kelimelere yer yön zarfı adı verilmektedir. Fiile ''nereye'' sorusu sorulduğu zaman cevap olarak yer yön zarfını vermektedir. Yer yön zarfları dışarı, içeri, öte, beri gibi kelimelerden oluşmaktadır. Ayrıca yön belirli bir yere göre olan taraf anlamına gelmektedir.

Dilimizde bulunan kelimelerin anlamları Türk Dil Kurumu sözlüklerinde belirtilmektedir. Bu nedenle internet üzerinden TDK sözlüklerinde pek çok kelime sorgulanmaktadır. Bunlardan birisi de yön kelimesidir. TDK sözlüklerinde yön şu şekilde açıklanmaktadır:

  • Belirli bir noktaya göre olan yer veya taraf
  • Bir şeyin belirli bir noktaya baktığı yan
  • Bir yere gitmek için izlenecek olan yol veya istikamet
  • Tutulacak, izlenecek yol

4
4
4
4
4
4
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.