Yönetim birimi açısından il, ilçe ve köy arasındaki farkları

Yönetim birimi açısından il, ilçe ve köy arasındaki farkları
Yönetim birimi açısından il, ilçe ve köy arasındaki farkları nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İller, illerin Mülki amiri yanıyor kişisi Vali adı verilen Bürokrasi kanadından adıma yöntemi ile devlet tarafından gönderilen yöneticidir. Devletin ilde bulunan temsil temsilcisi durumundadır. Yıl içerisinde bulunan eğitim Ulaşım Sağlık gibi devlet işleri Vali tarafından yürütülür Ayrıca ilçesinde bulunan huzur ve güvenlik sağlanma tedbirleri Vali kararı ile alınır.

İlçeler, ilçeleri yöneten kişiler Kaymakamlardır. Kaymakamlarda valiler gibi atama yöntemi ile devletin Bürokratik kanadından gelirler bağlı bulundukları illerin valilerine bağlı olarak görev yaparlar halkın can ve mal güvenliğini sağlama konusunda görevlidirler bir ilçenin kalkınması ile ilgili planlamaya Kaymakam planlar.

İl ve ilçelerde belediyeler, belediye başkanları seçimle iş başına gelen yerel yöneticilerdir. İl ve ilçelerde halkın ihtiyaçlarını belediye başkanları gidermeye çalışır. Genel olarak temizlik yol su gibi halkın ihtiyaç durumlarına göre çözüm üretmeye çalışırlar. Görev başına gelen belediye başkanları belirli bir süre görevde kalırlar.

Köy ve mahalleler, mahallelerin ve köylerin yöneticisi muhtarlardır. Muhtarlar seçimle göreve gelen yöneticiler durumundadırlar köy ve mahallelerin sorunlarını belirleyerek Sorunların çözümü için çalışırlar.

0
1
1
1
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.