Yunus Aleyhisselam'ın duası

Yunus Aleyhisselam'ın duası
Hz. Yunus (a.s.) duası okuyan kişinin sıkıntıdan, dertten kurtulacağına inanılan Hz. Yunus duasının faziletleri ve okunuşu araştırılıyor. İşte, Hz. Yunus duası hakkında merak edilenler…

Türkçe Okunuşu: “…Lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne).”

Anlamı: “Senden başka ilâh yoktur. Sen her türlü noksanlıktan, eşi-ortağı olmaktan uzaksın. Şüphesiz ben kendine yazık edenlerden oldum” (Enbiyâ 21/87)

Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurur:

“Yûnus’un balığın karnındaki duası لَۤا اِلٰهَ اِلَّۤا اَنْتَ سُبْحَانَكَ اِنّ۪ى كُنْتُ مِنَ الظَّالِم۪ينَ şeklinde idi. Sıkıntıya düşmüş ve başı belâya  düçâr olmuş hangi müslüman bu duayı yaparsa,  Allah Teâlâ mutlaka onun duasını kabul buyurur.” (Tirmizî, Deavât 81; Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 170)

hz.-yunus-(a.s.)-duasi.jpg

Yunus Aleyhisselam'ın Duasının Fazileti

Allah, Kur'anda Yunus'un dara düştüğünü ve dua ettiğini, duasının kabul olduğunu belirtmiştir. Peygamber efendimiz, Yunus peygamberin duasının çok hayırlı olduğunu, okuyan kişinin sıkıntıdan, dertten kurtulacağını, şifa bulacağını belirtmiştir. İslam alimleri, Yunus peygamberin okuduğu faziletlerinin çok olduğunu, Allah'ın bu duayı samimice yapan kullarına bela kapılarını kapattığını belirtmişlerdir.

Allah bu duayı gönül keremiyle yapan kullarının dualarının kabul olacağını buyurmuştur. Yunus peygamberin duasını okuyan kimselerin, beladan, sıkıntıdan, kederden, yalnızlıktan, kötü şeylerden, şeytanın vesvese vermesinden kurtulacaktır. Şeytanın uzaklaşmış olduğu kişi artık kendisine ve çevresine zarar vermeyecek, safi, temiz bir kul haline gelecektir.

  • Bu dua, Yüce Allah'ın ihsanına vesile olur.
  • Bu dua, sıkıntı ve darlığın giderilmesine vesile olur.
  • Bu dua okunduğunda, kişiyi en zor hallerden kurtaracağı umulur.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.