Zaman yönetimi ile stresi azaltmak mümkün

Zaman yönetimi ile stresi azaltmak mümkün
Stres çoğumuz için çok tanıdık olmasına rağmen bununla nasıl baş edeceğimizi bilemiyoruz. İşte zaman yönetimiyle stresi azaltmanın formülü.

Stresi çoğunlukla, bazı olaylara verdiğimiz tepki olarak tanımlayabiliriz. Ancak stres aynı zamanda, zamanı nasıl değerlendirdiğimize bağlı olarak da ortaya çıkar.

Bazen yetersiz ve gereksiz bürokrasi ve kırtasiye, rastgele hazırlanmış bir program, kontrol edilemeyen bölümler yüzünden zamanın su gibi akıp geçtiği ve her şeyin kontrolden çıktığı duygusunu yaşarız.

Bu kaygı, olayların olduğundan çok daha tehdit edici algılanmasına neden olur ve hem fiziksel hem duygusal olarak elimizin kolumuzun bağlanmasına yol acar.

Böyle sürekli tetikte olma durumu enerjimizi tüketir. Daha uzun süreler harcayarak daha az şey yaparız. Düzensizlik ve stres aslında birbirini körükleyen etmenlerdir.

İşte zaman yönetimiyle stresi azaltmanın formülü:

Düzenlilik işe yarar

Çalıştığınız ortam, neresi olursa olsun aradıklarınızı kolay bulmanız zamanı iyi kullanmanıza yardımcı olur. Bu da gereksiz stres yaşamanızı önler.

Planlama güven yaratır

İş planı çıkarmak yol haritası gibidir. Ulaşacağınız yere kendinizden emin, kolay ve daha az stres yaşayarak ulaşmanızı sağlar. Yoksa hedefe giderken kaybolabiliriniz.

Sorumlulukları paylaştırabileceğinizi unutmayın

Başkalarına da iş paylaştırmak yükünüzü hafifletecektir. Böylece hem zamandan kazanacaksınız hem de gereksiz iş yükünden.

Zaman cetvelleri yararlıdır

Yapacağınız işi belirli zamanlara bölerseniz hem iş takibi kolaylaşır hem de yaptığınız işin takibi. Ancak unutulmamalıdır ki zaman cetvellerine uyulmaması da stres yaratır. O nedenle zaman cetveli hazırlarken mümkün olduğunca esnek ve sizin performansınıza göre ayarlanmalıdır.

Etkinlik ve amaçlarınızı bağdaştırın

Amacı olmayan iş ve etkinlikler motivasyonu ve dolayısı ile sürdürebilirliği etkiler. Bu iş yapılması gereken bir iş ise belirli bir zaman sonra stres yaratmaya başlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.