Zemzem ve Hacerülesved

Zemzem ve Hacerülesved
Zemzem ve Hacerülesved hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Zemzem ve hacerülesved, Kabe’yi, Mekke’yi hatırlatan kavramlardır. Zemzem sudur. Hacca giden hacılar dönüşte zemzem getirir ve ikram ederler. Kaynak suyudur ve tükenmeden akar. Hacerülesved de hacıların tavaf yaparken selamladıkları tavafın başlangıcı olan ve Kabe üzerinde yer alan bir taş olarak cennetten gelmiştir.

Zemzem: Hazreti Hacer r.anha’nın oğlu Hazreti İsmail (a.s.)’a su vermek kastıyla telaşla su aradığı Mekke topraklarında Kabe yakınlarında bir kaynak suyu olarak yüzlerce yıldır akmaya devam eden bir sudur.

Hacerülesved: Cennetten gelen siyah renkli taş olarak Kabe’nin inşaatında kullanılmıştır. Parçalara ayrılan bazı kısımları İstanbul’da bazı selatin camilerde yer almaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

653
496
1051
236
208
278
259
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.