10 Mart YÖKDİL Sınav Soru ve Cevapları

10 Mart YÖKDİL Sınav Soru ve Cevapları
10 Mart YÖKDİL sınav soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı sınava girenler tarafından merak edilmeye başlandı. YÖKDİL sınav sonuçları sorgulama ekranına sonuçlar ne zaman girecek?

 YÖKDİL sınavının sonuçlarının kısa sürelerde açıklanması bekleniyor. 10 Mart YÖKDİL soru ve cevaplarının sonra YÖK sonuçları merak edilir oldu. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen YÖKDİL sınavının sonuç duyurusu 'https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/' adresi üzerinden yapılıyor. İşte tüm ayrıntılarıyla 2019 YÖKDİL sınav sonuçları ve detayları haberimizde.

10 Mart YÖKDİL sınav soru ve cevapları sınavdan sonra sorulmaya başlandı. YÖKDİL sınav sonuçları sorgulama ekranı çalışıyor mu? 10 Mart YÖKDİL soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?  Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı, Yüksek öğretim Kurulu Başkanlığı himayesinde Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmekte olup, YÖKDİL sınavı soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir. YÖKDİL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, sınava katılım sağlayan vatandaşlar tarafından oldukça merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Sınavın sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden duyurulacak. İşte sorularının yanıtı ve sınava dair son dakika haberleri...

10 Mart'ta yapılan YÖKDİL sınav sonuçlarını ve detaylarını haberimizden takip edebilir konu hakkında en son gelişmeleri ve açıklamaları bulabilirsiniz. YÖKDİL sınavına giren adaylar sınav sorularına ve cevaplarına bakarak tahmini puanlarını hesaplamak istiyor. Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar bir doğru götürmeyecek. YÖKDİL sınav sonuçları sorgulama ekranını henüz açılmadı. Aşağıdaki linke tıklayarak sınav soru ve cevaplarını öğrenebilirsiniz. 

YÖKDİL'in sınav sonuç tarihiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak öncedeki sınavlarda sonuçların ilan edilmesi sınav tarihinden 2 hafta kadar sonra olmuştu. Bu durumda sınav sonuçlarının Nisan ayının ilk haftasında belli olması bekleniyor. YÖKDİL sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinde sisteme giriş yapılarak öğrenilebilecek.

YÖKDİL SINAVINA KİMLER KATILDI?

10 Mart YÖKDİL sınavına yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir. YÖKDİL soruları cevapları geçtiğimiz dönemler iki gün içerisinde açıklanmıştı. Bu yıl henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 10 Mart YÖKDİL sınav soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak. 

2019 YÖKDİL sınav değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılıyor. Yanlış sorular doğruları götürmüyor. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır. YÖKDİL soruları cevapları geçtiğimiz dönemler iki gün içerisinde açıklanmıştı.

YÖKDİL SINAVINDA KAÇ SORU SORULDU?

80 SORUYA 180 DAKİKA: Sınav, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılacak. Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 cevap şıklı 80 soru sorulacak ve 180 dakika verilecek. Adayların, sınavda yapacakları işaretlemeler ve yazacakları yazılar için yanlarında, koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurması gerekiyor.

YÖKDİL SINAV SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

YÖKDİL soruları cevapları geçtiğimiz dönemler iki gün içerisinde açıklanmıştı. Bu yıl henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Yapılan açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLAR İNTERNETTEN DUYURULACAK

Sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden açıklanacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.